Nieuwjaarsconcert Sophia's Vereeniging 2019

Het is al vele jaren een niet te missen muzikale happening voor muziekliefhebbers uit Midden-Brabant, het traditionele nieuwjaarsconcert van Sophia s Vereeniging.
Alle onderdelen van de vereniging presenteren zich op zondag 27 januari om 14.00 uur in de Wetering in Loon op Zand met een afwisselend programma. De toegang is gratis.

 

Programma
Geopend wordt het concert door een optreden van Sophia s Percussion Ensemble onder leiding van Bart Holleman. Vervolgens speelt Sophia s Opleidingsorkest onder aanvoering van Hadewych van Leeuwen-Peters een gevarieerd programma. Te beluisteren zijn onder meer bekende melodien uit “Soldaat van Oranje” van Rogier van Otterloo, “ Eye of the Tiger”, “Mamma Mia”, “Grease” en “ Belle Histoire” van Michel Fugain, met zang van Maik van de Groes.

Grote orkest
Afbeelding14pngNa de pauze is het de beurt aan het grote orkest onder leiding van Jos Schroevers. Gespeeld wordt de indrukwekkende “Variazioni sinfoniche su Non Potho Reposare” van Hardy Mertens, “ Danzón no. 2” van Arturo Márquez, de “Tritsch-tratsch polka” van Johann Strauss en tot slot, zoals de traditie voorschrijft, de bekende “ Radetzki Mars”.
Het officiele gedeelte wordt afgesloten met een gezamenlijk uitvoering door alle geledingen van “ The Lord of the Dance” van Ronan Hardiman.

Na afloop van het concert kan men in de foyer van de Wetering onder het genot van een drankje genieten van de swingende klanken van het orkest So Nice o.l.v. Wim Zwijsen.
Kortom het nieuwjaarsconcert is dé mogelijkheid om op een ongedwongen wijze muzikaal te genieten en de sociale contacten aan te halen.

Info
Peter van Esch
06-51182343